Táto koreňová zelenina je jedným z najlepších zdrojov vlákniny.
Existuje mnoho spôsobov, ako pripraviť tento šalát, cviklu môžete použiť surovú, varenú alebo pečenú.
Môžete ju nastrúhať, nakrájať na malé alebo veľké kocky a dochutiť olivovým olejom, majonézou alebo kyslou smotanou. A zároveň pridať ďalšie zdravé suroviny ako jablko alebo kyslé uhorky. Výsledok bude vždy skvelý – pripravíte si lahodný a zdravý šalát.
Potrebujeme:
• 600 g cvikly
• 150 g vykôstkovaných sušených sliviek
• 100 g vlašských orechov
• 5 polievkových lyžíc kyslej smotany
Postup:
1. Cviklu uvaríme alebo upečieme v rúre.
2. Sušené slivky dobre umyjeme v horúcej vode (podľa potreby namočíme), orechy nasekáme nožom alebo pomocou kuchynského robota na veľké kúsky.
3. Vychladnutú cviklu nastrúhame na hrubom strúhadle a preložíme do misy.
4. Sušené slivky nakrájané na tenké prúžky.
5. K cvikle pridáme orechy, sušené slivky a kyslú smotanu a dobre premiešame.
6. Hotový šalát vložíme do chladničky a podávame ho dobre vychladený.

Tip: Ak chceme zvýrazniť chuť, môžeme polovicu kyslej smotany nahradiť majonézou, pridať soľ a 1 strúčik nadrobno nasekaného cesnaku.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: sovet-ok.ru