Teraz často kupujem hovädziu alebo kuraciu pečeň a pripravujem z nej rýchlu večeru. Tento recept mám od starej mamy a keď som ju prvý krát urobila doma, všetci boli takí nadšení, že toto jedlo musím variť každý týždeň.
Dnes vám povieme, ako pripraviť chrumkavú vyprážanú pečeň. Je ešte lepšia ako v hustej smotanovej omáčke!
Potrebujeme:
- 0,5 kg pečene (hovädzia alebo kuracia)
- 1 vajce
- 2-3 strúčky popučeného cesnaku
- 1 čajová lyžička kryštálového cukru
- 0,5 čajovej lyžičky sódy
- 1 čajová lyžička soli
- 1-2 cibule
- olej
- 4–5 polievkových lyžíc kukuričnej múky
Postup:
1. Pečeň umyjeme, očistíme od blán a šliach a potom ju nakrájame na stredne veľké kúsky.
2. A teraz najzaujímavejšia vec je príprava marinády. V miske zmiešame vajíčko, cukor, soľ, sódu a popučený cesnak. Všetko dobre premiešame a potom pečeň polejeme marinádou. Pečeň premiešame, zakryjeme a vložíme na 2 hodiny do chladničky.
3. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polovičné krúžky. Na rozpálenej panvici opražíme cibuľu. Kým sa cibuľa smaží, vyberieme pečeň z marinády a každý kúsok obalíme v kukuričnej múke.
4. Opraženú cibuľu vyberieme z panvice a namiesto nej pridáme pečeň a opekáme. V prípade potreby môžeme priliať trochu oleja. Pečeň opekáme 5 minút do zlatista, na záver ku nej pridáme odloženú cibuľu. Všetko spolu podusíme na miernom ohni pod pokrievkou 2-3 minúty.
To je všetko, pečeň v chrumkavom obale je pripravená. Dobrú chuť!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: sovet-ok.ru