Pri tom veľmi jednoduchý a lacný. Tento jemný dezert s lahodným pudingom sa oplatí pripraviť pre vašu rodinu! Výnimočne chutný a jemný maxi veterník je veľmi jednoduchý na prípravu, navyše nevyžaduje vôbec drahé suroviny.
Určite ochutnajte tento lahodný a na jazyku sa rozplývajúci sa dezert!
Potrebujeme na cesto:
- 150 g hladkej múky
- 100 ml vody
- 100 ml mlieka
- 80 g masla
- 4 vajcia
- 1 lyžička prášok do pečiva
- 1/4 lyžičky soľ
Potrebujeme na krém:
- 500 ml mlieka
- 150 g kryštálového cukru
- 100 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 180 g masla
Postup:
1. Pripravíme odpaľované cesto: na strednom ohni rozpustíme v hrnci 80 g masla. Potom pridáme mlieko a vodu a premiešame. Vsypeme ¼ lyžičky soli. V samostatnej miske zmiešame múku s práškom do pečiva. Keď tekutá zmes zovrie, nasypeme do nej múku s práškom do pečiva.
2. Cesto v hrnci za stáleho miešania varíme/odpaľujeme pár minút, kým nevznikne husté cesto. Hotové cesto necháme vychladnúť.
3. Do vychladnutej zmesi pridáme postupne 4 vajcia. Vznikne hustá a lepkavá zmes.
4. Cesto rozdelíme na dve časti. Každú polovicu rozotrieme do kruhu na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov 20 minút.
5. Obidva upečené kruhy necháme úplne vychladnúť.
6. Pripravíme plnku: Zmes mlieka, cukru, vajec a múky nalejeme do hrnca. Za stáleho miešania varíme na miernom ohni. Keď sa v kréme začnú robiť bublinky na povrchu, povaríme ho ešte 3 minúty a vypneme.
7. Puding necháme úplne vychladnúť.
8. Zmäknuté maslo vyšľaháme mixérom do hladka a postupne pridáme uvarený a vychladnutý puding. Vyšľaháme ho na nadýchaný krém.
9. Hotový krém natrieme na upečené cesto a zakryjeme ho druhým cestom. Ak chcete, posypte povrch práškovým cukrom.

10. Hotový maxi veterník odložíme na pár hodín do chladničky.
A potom už len servírujeme lahodný a jemný dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: sovet-ok.ru