Maxi veterník, ktorý sa topí v ústach!

27 Veterník

Pri tom veľmi jednoduchý a lacný. Tento jemný dezert s lahodným pudingom sa oplatí pripraviť pre vašu rodinu! Výnimočne chutný a jemný maxi veterník je veľmi jednoduchý na prípravu, navyše nevyžaduje vôbec drahé suroviny.

Určite ochutnajte tento lahodný a na jazyku sa rozplývajúci sa dezert!

Potrebujeme na cesto:

  • 150 g hladkej múky
  • 100 ml vody
  • 100 ml mlieka
  • 80 g masla
  • 4 vajcia
  • 1 lyžička prášok do pečiva
  • 1/4 lyžičky soľ

Potrebujeme na krém:

  • 500 ml mlieka
  • 150 g kryštálového cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 180 g masla

Postup:

1. Pripravíme odpaľované cesto: na strednom ohni rozpustíme v hrnci 80 g masla. Potom pridáme mlieko a vodu a premiešame. Vsypeme ¼ lyžičky soli. V samostatnej miske zmiešame múku s práškom do pečiva. Keď tekutá zmes zovrie, nasypeme do nej múku s práškom do pečiva.

2. Cesto v hrnci za stáleho miešania varíme/odpaľujeme pár minút, kým nevznikne husté cesto. Hotové cesto necháme vychladnúť.

3. Do vychladnutej zmesi pridáme postupne 4 vajcia. Vznikne hustá a lepkavá zmes.

4. Cesto rozdelíme na dve časti. Každú polovicu rozotrieme do kruhu na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov 20 minút.

5. Obidva upečené kruhy necháme úplne vychladnúť.

6. Pripravíme plnku: Zmes mlieka, cukru, vajec a múky nalejeme do hrnca. Za stáleho miešania varíme na miernom ohni. Keď sa v kréme začnú robiť bublinky na povrchu, povaríme ho ešte 3 minúty a vypneme.

7. Puding necháme úplne vychladnúť.

8. Zmäknuté maslo vyšľaháme mixérom do hladka a postupne pridáme uvarený a vychladnutý puding. Vyšľaháme ho na nadýchaný krém.

9. Hotový krém natrieme na upečené cesto a zakryjeme ho druhým cestom. Ak chcete, posypte povrch práškovým cukrom.

10. Hotový maxi veterník odložíme na pár hodín do chladničky.

A potom už len servírujeme lahodný a jemný dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku!


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: sovet-ok.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *