Potrebujeme:
- 750 g tvaroh
- 400 g kyslá smotana
- 7 ks vajcia
- 150g kryštálový cukor
- 200 g maslo
- 60 g polohrubá múka
- 40 g detská krupica
- 200 g hrozienka
- 2 lyžice strúhanka
- vanilková esencia
- maslo na vytretie tortovej formy
- práškový cukor na dekoráciu
Postup:
1. Do veľkej misky rozbite 7 celých vajec.
2. Pridajte 150 g kryštálového cukru a vanilkovú esenciu, všetko vyšľahajte metličkou do svetlej peny.
3. Do vaječnej zmesi pridajte 750 g tvarohu a zamiešajte.
4. Potom pridajte 200 g masla izbovej teploty a premiešajte.
5. Následne primiešajte 400 g kyslej smotany.
6. Nakoniec preosejte 60 g múky v 2-3 dávkach a 40 g krupice a dobre premiešajte.
7. Do hotového cesta nasypte 200 g hrozienok a cesto odložte na 10 minút odpočívať.
8. Tortovú formu s priemerom 26 cm vymažeme maslom a vysypeme strúhankou.
9. Cesto naposledy premiešame a vylejeme do pripravenej tortovej formy, s formou niekoľko krát buchneme o pracovnú dosku, aby sme vyrovnali povrch cesta.
10. Pečieme 70 minút pri 180 stupňoch, alebo kým povrch krásne nezhnedne.
11. Upečenú pasku vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť a potom ju vyberte z formy .
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: ideideretete.net