Úplne jednoduchý a pritom neskutočne jemný a nadýchaný tvarohový koláč!
Potrebujeme:
- 250 g masla
- 5 ks vajec
- 700 g jemného tvarohu
- 200 g práškového cukru
- 1 ks vanilkový cukor
- 3 PL kukuričného škrobu
- 3 PL kyslej smotany
- štipka soli
Postup:
1․ Rúru predhrejeme na 190 °C. Formu na pečenie s rozmermi 24 × 19 cm vymastíme maslom.
2․ Opatrne oddeľte bielka od žĺtkov.
3․ Spolu vyšľahajte tvaroh, žĺtky, cukor, škrob a kyslú smotanu ponorným mixérom.
4․ Bielka vyšľahajte so štipkou soli do nadýchanej peny.
5․ Do tvarohovej zmesi jemne zamiešajte vyšľahaný sneh z bielkov na dvakrát.
6․ Zmes vylejeme do vymastenej formy a pečieme približne 40 minút.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: lifehacker.ru