Pečená tekvica s hubami

Tekvica pečená v rúre s hubami
Tekvica pečená v rúre s hubami

Toto lahodné jedlo podávajte ako prílohu alebo ako hlavný chod!

Potrebujeme:

500 g  tekvice
250 g húb/šampiňónov
1 ks cibuľa
2-3 strúčiky cesnaku
60 ml oleja
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
ak chcete pridajte provensálske bylinky

Postup:

1․ Tekvicu a huby nakrájajte na plátky, cibuľu na polkruhy.

2․ Nasekajte cesnak. Zmiešajte ho s olejom, soľou a korením. Môžete pridať aj provensálske bylinky.

3․ V pekáči zamiešajte tekvicu, huby a ochutený olej.

4․ Tekvicu pečieme v rúre predhriatej na 200 ° C 30 po dobu 40 minút. Zelenina by mala zmäknúť.

Tip: ak tekvica huby hnednú príliš rýchlo, pekáč zakryte alobalom.

5․ Pred podávaním posypte upečenú tekvicu s hubami nasekanou petržlenovou vňaťou.


Dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: lifehacker.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *