Toto lahodné jedlo podávajte ako prílohu alebo ako hlavný chod!
Potrebujeme:
500 g tekvice
250 g húb/šampiňónov
1 ks cibuľa
2-3 strúčiky cesnaku
60 ml oleja
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
ak chcete pridajte provensálske bylinky
Postup:
1․ Tekvicu a huby nakrájajte na plátky, cibuľu na polkruhy.
2․ Nasekajte cesnak. Zmiešajte ho s olejom, soľou a korením. Môžete pridať aj provensálske bylinky.
3․ V pekáči zamiešajte tekvicu, huby a ochutený olej.
4․ Tekvicu pečieme v rúre predhriatej na 200 ° C 30 po dobu 40 minút. Zelenina by mala zmäknúť.
Tip: ak tekvica huby hnednú príliš rýchlo, pekáč zakryte alobalom.
5․ Pred podávaním posypte upečenú tekvicu s hubami nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: lifehacker.ru