Jednoduché zapekané zemiaky s tuniakom

Zapekané zemiaky s tuniakom
Zapekané zemiaky s tuniakom

Milujeme jedlá z jedného pekáča! Vyskúšajte aj vy zapekané zemiaky s jemnou vôňou rozmarínu a chrumkavým zapečeným syrom.

Potrebujeme:

  • 600 g zemiakov
  • 1 ks cibuľa
  • 250 g tuniaka v konzerve
  • 200 g syra na strúhanie
  • 1 ks citrón
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL oleja
  • 1 vetvička čerstvého rozmarínu/štipka sušeného
  • 150–180 ml smotany
  • soľ

Postup:

1․ Zemiaky očistite a uvarte asi 8-10 minút. Potom nechajte mierne vychladnúť a nakrájajte ich na kolieska.

2․ Cibuľu rozkrojte na polovicu a potom ju nakrájajte na polkrúžky. Tuniaka rozdrvte vidličkou.

3․ Syr nastrúhajte na hrubom strúhadle. Z citróna nastrúhajte kôru , tú zatiaľ odložte , citrón odšťavte, postačia 2 čajové lyžičky. Cesnak prelisujte.

4․ Pekáč vymastíme olejom. Vložte doň polovicu zemiakov, na zemiaky rozložte nakrájanú cibuľu a tuniak, zasypte tretinou strúhaného syra a zakryte zvyšnými zemiakmi. Vrch posypte rozmarínom.

5․ Smotanu zmiešame s citrónovou kôrou, cesnakom a soľou. Ochutenou smotanou zalejeme pripravené zemiaky a posypeme ich zvyšným syrom.

6․ Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi na 30 minút.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: lifehacker.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *