Milujeme jedlá z jedného pekáča! Vyskúšajte aj vy zapekané zemiaky s jemnou vôňou rozmarínu a chrumkavým zapečeným syrom.
Potrebujeme:
- 600 g zemiakov
- 1 ks cibuľa
- 250 g tuniaka v konzerve
- 200 g syra na strúhanie
- 1 ks citrón
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL oleja
- 1 vetvička čerstvého rozmarínu/štipka sušeného
- 150–180 ml smotany
- soľ
Postup:
1․ Zemiaky očistite a uvarte asi 8-10 minút. Potom nechajte mierne vychladnúť a nakrájajte ich na kolieska.
2․ Cibuľu rozkrojte na polovicu a potom ju nakrájajte na polkrúžky. Tuniaka rozdrvte vidličkou.
3․ Syr nastrúhajte na hrubom strúhadle. Z citróna nastrúhajte kôru , tú zatiaľ odložte , citrón odšťavte, postačia 2 čajové lyžičky. Cesnak prelisujte.
4․ Pekáč vymastíme olejom. Vložte doň polovicu zemiakov, na zemiaky rozložte nakrájanú cibuľu a tuniak, zasypte tretinou strúhaného syra a zakryte zvyšnými zemiakmi. Vrch posypte rozmarínom.
5․ Smotanu zmiešame s citrónovou kôrou, cesnakom a soľou. Ochutenou smotanou zalejeme pripravené zemiaky a posypeme ich zvyšným syrom.
6․ Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi na 30 minút.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: lifehacker.ru