Cuketu už nebudete nikdy vyprážať! Lepšie spravíte, ak si z nej pripravíte túto lahodnú roládu.
Rolády sú vďačným a vhodným jedlom na každú príležitosť. A ak sa rozhodnete pripraviť cuketovú roládu, určite neoľutujete a očaríte ňou všetkých hostí!
Na cesto potrebujeme:
- 550 g cukety
- 3 PL polohrubej múky
- ½ ČL soli
- čierne mleté korenie (podľa chuti)
- 1 PL kyslej smotany
- 3 malé vajcia (alebo 2 veľké)
- olej
Na plnku potrebujeme:
- 210 g syra na strúhanie
- majonéza alebo kyslá smotana (podľa chuti);
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 zväzok kôpru
- 2 paradajky
Postup na cesto:
1. Cuketu umyte a osušte pomocou papierových utierok.
2. Nahrubo ju nastrúhajte. Pridajte soľ a dobre premiešajte. Nechajte odstáť 5 minút, aby cuketa pustila vodu, ktorú zlejete.
3. Do inej misky rozbite vajcia, pridajte soľ a mleté čierne korenie (podľa chuti) a kyslú smotanu. Zmes dobre premiešajte.
4. Šťavu z cukety vytlačte a cuketu pridajte k vaječnej zmesi. Dobre premiešajte.
5. Pridajte múku a cuketové cesto vymiešajte dohladka.
6. Papier na pečenie potrite trochou oleja, vylejte naň cesto a rovnomerne rozotrite.
7. Cesto pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 18-20 minút. Po vybratí z rúry cesto nechajte vychladnúť.
Postup na plnku:
1. Syr nastrúhajte na hrubo.
2. Cesnak prelisujte.
3 . Majonézu alebo kyslú smotanu zmiešajte s nastrúhaným syrom.
4. Plnku zo syra natrite na vychladnutý plát a rovnomerne ju rozotrite. Potom ju posypte kôprom a poukladajte na tenko narezané plátky paradajok.
5. Roládu opatrne zrolujte. Po zrolovaní ju zabaľte do potravinovej fólie a vložte do chladničky na 1-2 hodiny, aby stuhla.
6. Po uplynutí času roládu z chladničky vyberte, odstráňte fóliu a nakrájajte. Narezané kúsky položte na servírovací tanier a podávajte
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: retete-usoare.info