Kuracie mäso som marinovala podľa tohoto starého receptu. Mäsko bolo šťavnaté a mäkké. A doma všetci pýtali dupľu!
Keď kuracie mäso namarinujete správne, pripravíte vynikajúce jedlo!
Potrebujeme:
- 1,5 kg kuracie prsia
- 1 PL paradajkový pretlak
- 150 ml kefír
- 50 ml sójová omáčka
- 1,5 ČL soľ
- 1 PL med
- 3 strúčiky cesnak
Postup:
1. Kuracie prsia nakrájajte na kúsky a posypte soľou. Môžete použiť aj iné mäso z kurčaťa a naporciovať ho na kúsky.
2. Na mäso nalejte kefír a mäso dôkladne premiešajte. Marinujte 40 až 50 minút.
3. Potom na panvici zohrejte olej a kuracie mäso osmažte z oboch strán 4 minúty.

4. Cesnak nasekajte nadrobno, pridajte ho do panvice s mäsom. Pod pokrievkou spolu poduste 1,5 minúty. Potom kuracie prsia zalejte sójovou omáčkou, paradajkovým pretlakom a medom.
5. Mäso premiešajte, prikryte pokrievkou a poduste na miernom ohni asi 15 minút.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: souspark.ru