Ryba v pivovej omáčke

Ryba v pivovej omáčke
Ryba v pivovej omáčke

Lahodná ryba s jemnou vôňou citrónu pripravená do 15 minút!

Potrebujeme:

  • 1 ks bio citrón
  • bylinky podľa chuti
  • 1 ks cibuľa
  • 400-450 g filet z bielej ryby
  • 1 strúčik cesnak
  • 2 PL maslo alebo olivový olej
  • soľ
  • mleté biele korenie
  • 60 ml svetlé pivo

Postup:

1․ na jemnom strúhadle nastrúhajte kôru z citróna , stačí 1 ČL. Snažte nastrúhať len vrchnú časť, bez horkej bielej dužiny. Potom z citróna vyžmýkajte šťavu.

2․ Cibuľu nakrájajte nadrobno a rybu na porcie. Cesnak nasekajte nožom.

3․ Na panvici zohrejte maslo alebo olivový olej. Vsypte cibuľu, neskôr aj nasekaný cesnak a opekajte asi 2 minúty.

4․ Rybu posoľte a posypte korením. Potom ju vložte do panvice a opekajte pár minút na jednej strane.

5․ Potom rybu otočte. Nalejte pivo, prikryte pokrievkou a varte ďalších 5 minút.

6․ Hotovú rybu odstavte zo sporáka, posypte nastrúhanou citrónovou kôrou a bylinkami a pokvapkajte citrónovou šťavou.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: lifehacker.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *