Lahodná ryba s jemnou vôňou citrónu pripravená do 15 minút!
Potrebujeme:
- 1 ks bio citrón
- bylinky podľa chuti
- 1 ks cibuľa
- 400-450 g filet z bielej ryby
- 1 strúčik cesnak
- 2 PL maslo alebo olivový olej
- soľ
- mleté biele korenie
- 60 ml svetlé pivo
Postup:
1․ na jemnom strúhadle nastrúhajte kôru z citróna , stačí 1 ČL. Snažte nastrúhať len vrchnú časť, bez horkej bielej dužiny. Potom z citróna vyžmýkajte šťavu.
2․ Cibuľu nakrájajte nadrobno a rybu na porcie. Cesnak nasekajte nožom.
3․ Na panvici zohrejte maslo alebo olivový olej. Vsypte cibuľu, neskôr aj nasekaný cesnak a opekajte asi 2 minúty.
4․ Rybu posoľte a posypte korením. Potom ju vložte do panvice a opekajte pár minút na jednej strane.
5․ Potom rybu otočte. Nalejte pivo, prikryte pokrievkou a varte ďalších 5 minút.
6․ Hotovú rybu odstavte zo sporáka, posypte nastrúhanou citrónovou kôrou a bylinkami a pokvapkajte citrónovou šťavou.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: lifehacker.ru