Toto kuracie kari vás nadchne svojou bohatou chuťou!
Potrebujeme:
- 3 PL olej (kokosový, olivový)
- 0,5 ks cibuľa
- 1 PL jemne nastrúhaný čerstvý zázvor
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 2-3 PL červenej kari pasty
- 500 g vykostené kuracie mäso bez kože (prsia, stehná)
- 1 ks červená paprika
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 plechovka kokosové mlieko
- 1 PL limetková šťava
- 1-2 PL kokosového alebo hnedého cukru
- 60 g opražené kešu oriešky
Postup:
1. Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte najemno. Papriky umyte a nakrájajte na tenšie prúžky. Ošúpte zázvor a nastrúhajte ho najemno. Kuracie mäso nakrájajte na kocky.
2. Na sporák postavte hlbokú panvicu a zohrejte v nej asi dve polievkové lyžice oleja. Pridajte nakrájanú cibuľu a opekajte ju na strednom stupni 3-5 minút. Potom pridajte strúhaný zázvor a nasekaný cesnak a premiešajte, potom znížte teplotu a pridajte červenú kari pastu. Všetko spolu opekajte 2-3 minúty za stáleho miešania, aby sa korenie príjemne rozvoňalo.
3. Zvýšte teplotu na stredný stupeň. Nalejte zvyšnú polievkovú lyžicu oleja a pridajte kuracie mäso. Opekajte 2-4 minúty, aby mäsko jemne zhnedlo, potom primiešajte nakrájanú papriku. Všetko spolu opekajte ďalších 4-5 minút a potom dochutíte soľou a mletým korením.
4. Do panvice nalejte kokosové mlieko a limetkovú šťavu. Pridajte cukor a omáčku dobre premiešajte. Kari zľahka povarte ďalších 15-20 minút. Hotové bude, keď omáčka mierne zhustne a kuracie mäso bude mäkké. Nakoniec premiešajte opražené kešu oriešky.
5. Hotové kuracie kari podávajte v hlbokých tanieroch s ryžou.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: okusno.je