Krémové kuracie kari s kešu orieškami

Krémové kuracie kari s kešu orieškami

Toto kuracie kari vás nadchne svojou bohatou chuťou!

Potrebujeme:

  • 3 PL olej (kokosový, olivový)
  • 0,5 ks cibuľa
  • 1 PL jemne nastrúhaný čerstvý zázvor
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2-3 PL červenej kari pasty
  • 500 g vykostené kuracie mäso bez kože (prsia, stehná)
  • 1 ks červená paprika
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 plechovka kokosové mlieko
  • 1 PL limetková šťava
  • 1-2 PL kokosového alebo hnedého cukru
  • 60 g opražené kešu oriešky

Postup:

1. Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte najemno. Papriky umyte a nakrájajte na tenšie prúžky. Ošúpte zázvor a nastrúhajte ho najemno. Kuracie mäso nakrájajte na kocky.

2. Na sporák postavte hlbokú panvicu a zohrejte v nej asi dve polievkové lyžice oleja. Pridajte nakrájanú cibuľu a opekajte ju na strednom stupni 3-5 minút. Potom pridajte strúhaný zázvor a nasekaný cesnak a premiešajte, potom znížte teplotu a pridajte červenú kari pastu. Všetko spolu opekajte 2-3 minúty za stáleho miešania, aby sa korenie príjemne rozvoňalo.

3. Zvýšte teplotu na stredný stupeň. Nalejte zvyšnú polievkovú lyžicu oleja a pridajte kuracie mäso. Opekajte 2-4 minúty, aby mäsko jemne zhnedlo, potom primiešajte nakrájanú papriku. Všetko spolu opekajte ďalších 4-5 minút a potom dochutíte soľou a mletým korením.

4. Do panvice nalejte kokosové mlieko a limetkovú šťavu. Pridajte cukor a omáčku dobre premiešajte. Kari zľahka povarte ďalších 15-20 minút. Hotové bude, keď omáčka mierne zhustne a kuracie mäso bude mäkké. Nakoniec premiešajte opražené kešu oriešky.

5. Hotové kuracie kari podávajte v hlbokých tanieroch s ryžou.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: okusno.je


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *