Zemiakové placky s bylinkami, skvelý nápad na raňajky

Zemiakové placky s bylinkami
Zemiakové placky s bylinkami

Zemiakové placky so zelenou cibuľkou, kôprom a petržlenovou vňaťou sú také dobré, že by som ich jedla každý deň. Odkedy som objavila tento recept, pripravujem ho minimálne raz za týždeň. Vyskúšajte ich aj vy!

Potrebujeme:

  • 1 kg zemiakov
  • 2 vajcia
  • 1 PL masla
  • 1 ČL soli
  • mleté čierne korenie
  • sušené čili
  • 3 jarné cibuľky
  • čerstvý kôpor
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 4 šálky hladkej múky
  • maslo alebo olej (na vyprážanie)

Postup:

1. Zemiaky olúpeme, nakrájame a dáme ich do hrnca a vodou variť. Akonáhle budú uvarené, zlejeme z nich vodu, pridáme maslo a soľ a dobre ich popučíme na hladkú kašu. Necháme ich vychladnúť.

2. Bylinky a jarnú cibuľku najemno nakrájame. Do misy s pučenými zemiakmi pridáme bylinky, vajcia a korenie a všetko dobre premiešame, aby vznikla hladká kaša.

3. Do zemiakovej kaše pridáme hladkú múku a vymiesime mäkké cesto, ktoré potom rozdelíme na 12 rovnakých častí.

4. Každý kúsok cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru placky.

5. Panvicu vymažeme maslom alebo olejom zohrejeme. Na horúcej panvici začneme vyprážať placky zo zemiakov. Smažíme ich z oboch stranách, kým nezhnednú, potom ich preložíme na tanier.


Tieto placky môžete podávať na raňajky, ale aj na večeru. Sú veľmi chutné a pritom sa veľmi ľahko pripravujú.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: suntgospodina.net


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *