Do chrumkava upečené hrebienky z batátov s bylinkovým maslom vyzerajú úžasne!
Potrebujeme:
- 4 stredne veľké sladké zemiaky/batáty
- 60 g maslo
- 1 PL citrónová šťava
- 1 ČL nasekaný čerstvý tymián
- 1 ČL nasekaný čerstvý rozmarín
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup:
1. Rúru predhrejte na 200 stupňov Celzia. Na plech položte papier na pečenie.
2. Sladké zemiaky dobre umyte pod tečúcou vodou. Pretože ich nebudeme lúpať, v prípade potreby ich očistíme kefkou, aby sme odstránili všetky nečistoty. Umyté batáty osušte papierovými utierkami.
3. Do batátov urobte ostrým nožom hlboké zárezy s hrúbkou 3 a 4 mm. Zemiaky nedokrojte úplne, spodok batátov zostane v celku. Ako pomôcku môžete použiť 2 špajdle položené z oboch strán zemiaku.
4. Roztopte maslo a zmiešajte ho s citrónovou šťavou, soľou, mletým korením, nasekaným tymiánom a rozmarínom.
5. Nakrojené batáty vo forme hrebienkov vložte do plechu na pečenie narezanou stranou navrch a dobre ich potrite polovicou pripraveného bylinkového masla.
6. Plech s batátovými hrebienkami vložte do predhriatej rúry na 200 °C a pečte 30 minút.
6. Po 30 minútach pečenia, keď sladké zemiaky trochu zmäknú, vyberte plech z rúry. Batáty znova potrite zvyšným bylinkovým maslom a pečte ich ďalších 30 minút, kým budú batátové hrebienky vo vnútri mäkké a zvrchu pekne chrumkavé.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: okusno.je