Pečené batáty s bylinkovým maslom

Pečené batáty s bylinkovým maslom
Pečené batáty s bylinkovým maslom

Do chrumkava upečené hrebienky z batátov s bylinkovým maslom vyzerajú úžasne!

Potrebujeme:

  • 4 stredne veľké sladké zemiaky/batáty
  • 60 g maslo
  • 1 PL citrónová šťava
  • 1 ČL nasekaný čerstvý tymián
  • 1 ČL nasekaný čerstvý rozmarín
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

1. Rúru predhrejte na 200 stupňov Celzia. Na plech položte papier na pečenie.

2. Sladké zemiaky dobre umyte pod tečúcou vodou. Pretože ich nebudeme lúpať, v prípade potreby ich očistíme kefkou, aby sme odstránili všetky nečistoty. Umyté batáty osušte papierovými utierkami.

3. Do batátov urobte ostrým nožom hlboké zárezy s hrúbkou 3 a 4 mm. Zemiaky nedokrojte úplne, spodok batátov zostane v celku. Ako pomôcku môžete použiť 2 špajdle položené z oboch strán zemiaku.

4. Roztopte maslo a zmiešajte ho s citrónovou šťavou, soľou, mletým korením, nasekaným tymiánom a rozmarínom.

5. Nakrojené batáty vo forme hrebienkov vložte do plechu na pečenie narezanou stranou navrch a dobre ich potrite polovicou pripraveného bylinkového masla.

6. Plech s batátovými hrebienkami vložte do predhriatej rúry na 200 °C a pečte 30 minút.

6. Po 30 minútach pečenia, keď sladké zemiaky trochu zmäknú, vyberte plech z rúry. Batáty znova potrite zvyšným bylinkovým maslom a pečte ich ďalších 30 minút, kým budú batátové hrebienky vo vnútri mäkké a zvrchu pekne chrumkavé.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: okusno.je


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *