Výborné ľahké jedlo z jedného pekáča!
Dnes sme si pre vás pripravili recept na rýchlu a chutnú večeru! Ak máte radi kuracie mäso marinované so sójovou omáčkou s medom, určite vám bude chutiť!
Potrebujeme:
- 150 ml sójová omáčka
- 3 PL med
- 1,5 ČL sušenej bazalky
- 1 ČL sušené oregáno
- mleté čierne korenie
- 0,5 ČL mletých chilli papričiek
- 4-5 strúčikov cesnaku
- 6-8 ks kuracích stehien
- 8-10 ks zemiakov
- 500 g brokolica
- sezam
- čerstvá petržlenová vňať
Postup:
1. Najskôr pripravíme omáčku: v miske zmiešame sójovú omáčku, med, popučený cesnak a všetky koreniny.
2. Kuracie stehná umyjeme, osušíme a posypeme soľou a čiernym korením. Stehná opečieme na panvici na malom množstve oleja, 3-4 minúty z každej strany.
3. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kúsky s veľkosťou približne 3X3 cm, aby stihli počas pečenia zmäknúť.
4. Nakrájané zemiaky vložíme do pekáča. Medzi zemiaky vložíme opečené kuracie stehná, ktoré zalejeme väčšinou pripravenej marinády a kuracie mäso posypeme sezamovými semienkami.
5. Pekáč vložíme do predhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme 30 minút. Počas pečenia zemiaky niekoľkokrát zamiešame a mäso polejeme marinádou.
6. Potom pekáč vyberieme z rúry, poukladáme medzi zemiaky malé ružičky brokolice, a všetko opäť zalejeme zbytkom pripravenej marinády. Pekáč vložíme späť do rúry a pečieme ďalších 15-20 minút.
Podávame horúce, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: hamov-hotov.ru