Kuracie stehná v sójovej marináde pečené so zemiakmi a brokolicou

Kuracie stehná v sójovej omáčke, pečené so zemiakmi a brokolicou
Kuracie stehná v sójovej omáčke, pečené so zemiakmi a brokolicou

Výborné ľahké jedlo z jedného pekáča!

Dnes sme si pre vás pripravili recept na rýchlu a chutnú večeru! Ak máte radi kuracie mäso marinované so sójovou omáčkou s medom, určite vám bude chutiť!

Potrebujeme:

  • 150 ml sójová omáčka
  • 3 PL med
  • 1,5 ČL sušenej bazalky
  • 1 ČL sušené oregáno
  • mleté čierne korenie
  • 0,5 ČL mletých chilli papričiek
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • 6-8 ks kuracích stehien
  • 8-10 ks zemiakov
  • 500 g brokolica
  • sezam
  • čerstvá petržlenová vňať

Postup:

1. Najskôr pripravíme omáčku: v miske zmiešame sójovú omáčku, med, popučený cesnak a všetky koreniny.

2. Kuracie stehná umyjeme, osušíme a posypeme soľou a čiernym korením. Stehná opečieme na panvici na malom množstve oleja, 3-4 minúty z každej strany.

3. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kúsky s veľkosťou približne 3X3 cm, aby stihli počas pečenia zmäknúť.

4. Nakrájané zemiaky vložíme do pekáča. Medzi zemiaky vložíme opečené kuracie stehná, ktoré zalejeme väčšinou pripravenej marinády a kuracie mäso posypeme sezamovými semienkami.

5. Pekáč vložíme do predhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme 30 minút. Počas pečenia zemiaky niekoľkokrát zamiešame a mäso polejeme marinádou.

6. Potom pekáč vyberieme z rúry, poukladáme medzi zemiaky malé ružičky brokolice, a všetko opäť zalejeme zbytkom pripravenej marinády. Pekáč vložíme späť do rúry a pečieme ďalších 15-20 minút.

Podávame horúce, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou!


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: hamov-hotov.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *