Fantastické talianske zemiakové gnocchi

Zemiakové gnocchi
Zemiakové gnocchi

Toto skvelé jedlo môžete podávať na obed alebo večeru, doplnené bylinkami alebo obľúbenou omáčkou.

Klasické gnocchi sú veľmi podobné tvarohovým haluškám ale ich hlavnou zložkou však nie je tvaroh, ale varené zemiaky.

Potrebujeme:

  • 200 g zemiaky
  • 80 g  zemiakový škrob
  • 1/2 čajovej lyžičky soľ
  • 15 g maslo alebo rastlinný olej
  • 40 g biely jogurt
  • čierne korenie a šalvia podľa chuti

Postup:

1. Aby halušky dobre držali svoj tvar, musíme ich urobiť  zo zemiakov uvarených vopred.

2. Zemiaky dôkladne umyjeme a uvaríme v osolenej vode, kým nezmäknú. Potom ich necháme vychladnúť a očistíme šupku.

3. V malej miske zmiešame jogurt so soľou a korením podľa chuti.

4. Zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme jogurt a vsypeme škrob. Dôkladne premiešame.

5. Z cesta vytvoríme guľu, ktorú vložíme do misy a necháme  ju 20 minút prikrytú utierkou.

6. Po odpočinutí cesto rozdelíme na 3-4 časti, vytvarujeme ho do rovnomerných šúľkov a nakrájame na malé kúsky.

7. Vo veľkom hrnci privedieme osolenú vodu do varu. Vložíme halušky a varíme pokiaľ nevyplávajú na vrch. Potom ich scedíme.

8. Zároveň na panvici zohrejeme olej alebo rozpustíme maslo. Pridáme šalviu a smažíme niekoľko minút. Potom do masla vložíme uvarené halušky a spolu opražíme 1-2 minúty na strednom ohni.

9. Hotové vyberieme  na tanier a podávame,  podľa chuti môžeme pridať strúhaný syr.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: povar.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *