Minimum ingrediencií, rýchly a jednoduchý proces varenia a výsledok je úžasný.
Ak máte radi chutné, ale aj jednoduché jedlá, potom sú recepty z tvarohového cesta skutočným darom z nebies pre zaneprázdnené ženy.
Výdatné, zdravé a chutné jedlo je možné pripraviť na raňajky, ako malé občerstvenie, alebo dokonca ako dezert. A slané tvarohové halušky môžete podávať na obed alebo večeru.
Prinášame Vám jednoduché recepty z tvarohového cesta ktoré stoja za vyskúšanie!
Prečo sú jedlá z tvarohového cesta tak jednoduché na prípravu?
Odpoveď je veľmi jednoduchá, ide o technológiu varenia. Klasickú verziu knedlíkov z klasického cesta na báze vody, múky a štipky soli musíte najskôr vymiesiť a potom čo najtenšie vyvaľkať. Ďalej musíte pripraviť náplň. Z cesta sa vyrežú úhľadné kruhy, náplň sa položí do ich stredu a okraje sa pevne uzavrú.
Tento proces je potrebné vykonať s každým knedlíkom. Ak okraje prilepíte slabo, počas varenia sa knedlík môže otvoriť a náplň vytiecť.
Pri našich receptoch takýto časovo náročný proces vynecháme a všetko zjednodušíme! Skombinujeme náplň a múku naraz, premiešame a uvaríme!
Tvarohové knedlíky pečené v rúre
Jednoduché tvarohové knedlíky na slano
Neuveriteľne jemné a chutné halušky z ricotty

Tip: namiesto tvarohu do cesta môžeme použiť zemiaky a uvariť tak skvelé zemiakové gnocchi.
Ako na tvarohové cesto?
Použiť môžeme tvaroh s akýmkoľvek obsahom tuku, ale nemal by byť mokrý, inak bude cesto vlhké a budeme musieť pridať veľa múky. Lenže potom by boli knedlíky tvrdé. Ak máte k dispozícii len na mokrý tvaroh, preložte ho na sitko alebo do gázy a chvíľu ho nechajte odkvapkať. Príliš vlhké cesto môže spôsobiť aj pridanie nadmerného množstva cukru. Najlepšie je pridať do cesta len trochu cukru a sladkosť zvýšiť až pred podávaním, posypaním hotových knedlíkov alebo ich dosladiť sladkou omáčkou.
Múku pridávame v závislosti od vlhkosti tvarohu a množstva cukru. Múku pridávame postupne, aby sme neurobili príliš tuhé a tvrdé cesto.
Knedlíky nevaríme vo vriacej vode všetky naraz, aby sa nám nezlepili. Ak urobíme viac knedlíkov, môžeme ich zamraziť ešte pred uvarením. Položíme ich v rozstupoch na dosku posypanú múkou a vložíme ich do mrazničky na 1-2 hodiny. Potom ich preložíme do vrecka a uzatvoríme.
S čím podávať tvarohové knedlíky?
Hotové tvarohové knedlíky podávame s omáčkou alebo posýpkou, podľa vašich chuťových preferencií a typu knedlíkov, sladkých alebo slaných. Môžete vyskúšať:
- rozpustené maslo
- kyslá smotana
- jogurt
- šľahačka
- bobule alebo ovocie
- sirupy
- kondenzované mlieko
- džem
- cukor alebo práškový cukor
- med
- syr
- bylinky
Toto je len malý zoznam možností, ktoré môžete doplniť podľa svojej chuti. Vyskúšajte rôzne možnosti, aby ste našli dokonalý recept pre seba. Nebojte sa experimentovať s príchuťami a prísadami. A to čo nespotrebujete, môžete zamraziť, aby ste mali po ruke polotovar na rýchle raňajky alebo občerstvenie.
Ak chcete vyskúšať zmenu, do cesta pridajte nastrúhané jablko alebo obľúbené ovocné pyré. Do slanej verzie halušiek môžeme pridať rôzne bylinky. Pamätajte však, že ďalšie prísady môžu dodať prebytočnú vlhkosť, takže budete musieť zvýšiť množstvo múky v recepte.
Preto je lepšie v kombinácii s tvarohom pridať ďalšie zložky odšťavené.
Ďalšou možnosťou je pridať korenie. Okrem vanilky môžete do sladkých knedlíkov pridať štipku škorice alebo citrusovej kôry. Na slané halušky je vhodné čierne korenie, kurkuma, paprika, muškátový oriešok, či sušené bylinky.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám článok páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: povar.ru