Cvikla plnená pohánkou a zeleninou

Cvikla plnená pohánkou a zeleninou
Cvikla plnená pohánkou a zeleninou

Čo pripraviť ako zdravú večeru? Naplňte cviklu pohánkou, mrkvou a cibuľou! A nezabudnite pridať chrumkavé vlašské orechy.

Potrebujeme:

  • 7 – 10 ks malá alebo stredná cvikla
  • 100 – 120 g pohánky
  • 1 mrkva
  • 1 cibuľa
  • bylinky podľa chuti
  • vlašské orechy
  • 2-3 lyžice oleja + na vymazanie
  • soľ a korenie

Postup:

1․  Cviklu varte jeden a pol až dve hodiny, prípadne ju pečte v rúre hodinu. Nechajte ju vychladiť a potom pomocou lyžice vydlabte vnútro tak, aby steny neboli príliš hrubé.

2. Uvarte pohánku.

3․  Mrkvu nastrúhajte na hrubom strúhadle. Cibuľu nakrájajte na malé kúsky. Nakrájajte bylinky. Orechy nasekajte nožom.

4․  Na panvici rozohrejte olej na strednom ohni a potom na ňom opražte cibuľu a mrkvu do mäkka.

5․  Na plnku zmiešajte uvarenú pohánku s opraženou  zeleninou, bylinkami a orechmi. Zľahka dochuťte soľou a korením.

6․ Cviklu naplňte pripravenou plnkou a položte ju na vymastený plech. Vložte do rúry predhriatej na 180 °C a zapekajte po  dobu15 minút.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: lifehacker.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *