Táto sekaná z mletého mäsa ohúri každého!

Sekaná z mletého mäsa
Sekaná z mletého mäsa

Je plná chuti a vyzerá skvelo! Veľmi jednoduchý recept z lacných surovín na rýchlu sekanú  z mletého mäsa!

Táto sekaná je tak dobrá a skvelo vyzerá, že nebudete chcieť veriť, že je pripravená z tých  najdostupnejších surovín. Môžete ju podávať teplú aj studenú.

Potrebujeme:

  • 1 kg mletého bravčového mäsa
  • 4 plátky bieleho chleba
  • 250 ml mlieka
  • 20 g pažítky
  • 200 g syra
  • 3 vajcia
  • mleté čierne korenie (podľa chuti)
  • 1 čajová lyžička soli
  • pol lyžičky mletého muškátového orieška
  • strúhanka (podľa potreby)
  • 1 cibuľa
  • 2 bobkové listy
  • 4 zrnká nového korenia
  • mletá rasca (podľa chuti)
  • 100 ml vody

Potrebujeme na omáčku:

  • 1 čajová lyžička slnečnicového oleja
  • 1 čajová lyžička múky
  • 250 ml vody alebo vývaru
  • citrónová šťava a soľ (podľa chuti)

Postup:

1. Biely chlieb nakrájajte na kúsky a vložte ho do hlbokej misy. Nalejte naň mlieko a dobre ho premiešajte rukou.

2. Pažítku nakrájajte nadrobno a nasypte ju na chlieb. Pridajte najemno nastrúhaný syr.

3. Potom pridajte vajcia, mleté čierne korenie, soľ, mletý muškátový oriešok, mleté mäso a hmotu  dobre premiešajte rukami. Počas miešania pridávajte strúhanku a orientujte sa podľa konzistencie zmesi.

4. Cibuľu nakrájajte a vysypte na pekáč. Mäsovú zmes rozdeľte na dve časti a vytvarujte z nich šúľky. Rozložte ich na cibuľu na pekáči.

5. Mäsové šúľky potrite olejom, urobte hlbokú čiaru po celej dĺžke každého z nich. Potom pridajte bobkové listy, nové korenie, rascu a vodu do pekáča.

6. Pekáč vložte do predhriatej rúry na 180 ° C po dobu 60 minút. 10 minút pred dokončením, zvýšte teplotu na 200 ° C, aby a povrch upiekol do zlatista. Sekanú vyberte z pekáča.

7. Pripravte omáčku: pridajte čajovú lyžičku oleja na pekáč, kde ste upiekli mäso, bez toho, aby ste odstránili cibuľu. Dajte ho na oheň a zohrejte. Potom pridajte múku a vodu alebo vývar. Omáčku nepretržite miešajte, kým nezhustne. Nakoniec ju dochuťte citrónovou šťavou a soľou podľa chuti.

8. Povarte asi 10 minút a nakoniec omáčku preceďte cez sitko.

A máme hotovo!


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: retete-usoare.eu


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *