Je plná chuti a vyzerá skvelo! Veľmi jednoduchý recept z lacných surovín na rýchlu sekanú z mletého mäsa!
Táto sekaná je tak dobrá a skvelo vyzerá, že nebudete chcieť veriť, že je pripravená z tých najdostupnejších surovín. Môžete ju podávať teplú aj studenú.
Potrebujeme:
- 1 kg mletého bravčového mäsa
- 4 plátky bieleho chleba
- 250 ml mlieka
- 20 g pažítky
- 200 g syra
- 3 vajcia
- mleté čierne korenie (podľa chuti)
- 1 čajová lyžička soli
- pol lyžičky mletého muškátového orieška
- strúhanka (podľa potreby)
- 1 cibuľa
- 2 bobkové listy
- 4 zrnká nového korenia
- mletá rasca (podľa chuti)
- 100 ml vody
Potrebujeme na omáčku:
- 1 čajová lyžička slnečnicového oleja
- 1 čajová lyžička múky
- 250 ml vody alebo vývaru
- citrónová šťava a soľ (podľa chuti)
Postup:
1. Biely chlieb nakrájajte na kúsky a vložte ho do hlbokej misy. Nalejte naň mlieko a dobre ho premiešajte rukou.
2. Pažítku nakrájajte nadrobno a nasypte ju na chlieb. Pridajte najemno nastrúhaný syr.
3. Potom pridajte vajcia, mleté čierne korenie, soľ, mletý muškátový oriešok, mleté mäso a hmotu dobre premiešajte rukami. Počas miešania pridávajte strúhanku a orientujte sa podľa konzistencie zmesi.
4. Cibuľu nakrájajte a vysypte na pekáč. Mäsovú zmes rozdeľte na dve časti a vytvarujte z nich šúľky. Rozložte ich na cibuľu na pekáči.

5. Mäsové šúľky potrite olejom, urobte hlbokú čiaru po celej dĺžke každého z nich. Potom pridajte bobkové listy, nové korenie, rascu a vodu do pekáča.
6. Pekáč vložte do predhriatej rúry na 180 ° C po dobu 60 minút. 10 minút pred dokončením, zvýšte teplotu na 200 ° C, aby a povrch upiekol do zlatista. Sekanú vyberte z pekáča.
7. Pripravte omáčku: pridajte čajovú lyžičku oleja na pekáč, kde ste upiekli mäso, bez toho, aby ste odstránili cibuľu. Dajte ho na oheň a zohrejte. Potom pridajte múku a vodu alebo vývar. Omáčku nepretržite miešajte, kým nezhustne. Nakoniec ju dochuťte citrónovou šťavou a soľou podľa chuti.
8. Povarte asi 10 minút a nakoniec omáčku preceďte cez sitko.

A máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: retete-usoare.eu