Výborná príloha k mäsu, grilovanému syru, alebo ako hlavný chod s obľúbeným dipom.
Potrebujeme:
- 3 ks kaleráb
- 1 čajová lyžička mleté chilli
- 1 čajová lyžička sušený cesnak
- mleté čierne korenie
- 2 polievkové lyžice olivový olej
- soľ
Postup:
1․ Rúru predhrejeme na 200 °C. Plech vyložíme papierom na pečenie.
2․ Kaleráby očistite, nakrájajte na hranolky s hrúbkou asi 8 mm.
3․ Potom ich vložte do misky, posypte korením a sušeným cesnakom, nalejte olivový olej a všetko dobre premiešajte.
4․ Hranolky poukladajte v jednej vrstve na plech. Pečieme 25-30 minút do zlatohneda. Kým sú kalerábové hranolky ešte horúce, posypte ich soľou.
5. Počas pečenie ich otočte, aby boli pekne upečené z každej strany.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: lifehacker.ru