Pečené bravčové karé s medom a tymianom

Pečené bravčové karé s medom a tymiánom
Pečené bravčové karé s medom a tymiánom

Jednoduché ale skvelé jedlo, dokonca aj na oslavu! Príprava je úplne jednoduchá a pečené mäsko chutí každému.

Vyskúšajte aj vy tento recept a uvidíte že nebudete ľutovať!

Potrebujeme:

  • 1-1,5 kg bravčového karé
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 1 PL olivového oleja
  • 1-2 PL medu
  • 2 plátky zeleru
  • 1 cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1/2 papriky
  • pár vetvičiek tymianu
  • 200 ml kuracieho vývaru alebo vody
  • 100 ml smotany

Postup:

1. Mäso umyte a osušte, potom ho natrite olejom a medom a posypte soľou a korením. Mrkvu a zeler nakrájajte na väčšie kúsky, cibuľu a papriku nakrájajte na menšie kúsky. Do pekáča vložte nakrájanú zeleninu , pridajte tymián, cesnak a mäso podlejte vývarom. Pekáč zakryte alobalom.

2. Karé so zeleninou vložte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte asi 90 minút. Potom odstráňte alobal a mäsko zapečte ďalších 15 minút, aby pekne zhnedlo.

3. Upečené mäso preložíme na tanier a prikryjeme alobalom. Vypečenú šťavu a upečenú zeleninu preložte do hlbšieho hrnca, všetko dobre rozmixujte ručným mixérom.

4. Vznikne hustá zeleninová kaša, do ktorej podľa potreby prilejte vodu alebo vývar. Zeleninovú omáčku zohrejte na strednom plameni a pridajte ku nej smotanu. Vyskúšajte, či nepotrebuje pridať viac soli a korenia. Omáčku povarte ďalšiu 1 minútu a odstavte z ohňa.

5. Upečené mäsko nakrájajte na plátky a podávajte so zemiakovou kašou, pripravenou omáčkou a šalátom.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: coolinarika.com


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *