Jednoduché ale skvelé jedlo, dokonca aj na oslavu! Príprava je úplne jednoduchá a pečené mäsko chutí každému.
Vyskúšajte aj vy tento recept a uvidíte že nebudete ľutovať!
Potrebujeme:
- 1-1,5 kg bravčového karé
- soľ a mleté čierne korenie
- 1 PL olivového oleja
- 1-2 PL medu
- 2 plátky zeleru
- 1 cibuľa
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 1/2 papriky
- pár vetvičiek tymianu
- 200 ml kuracieho vývaru alebo vody
- 100 ml smotany
Postup:
1. Mäso umyte a osušte, potom ho natrite olejom a medom a posypte soľou a korením. Mrkvu a zeler nakrájajte na väčšie kúsky, cibuľu a papriku nakrájajte na menšie kúsky. Do pekáča vložte nakrájanú zeleninu , pridajte tymián, cesnak a mäso podlejte vývarom. Pekáč zakryte alobalom.
2. Karé so zeleninou vložte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte asi 90 minút. Potom odstráňte alobal a mäsko zapečte ďalších 15 minút, aby pekne zhnedlo.
3. Upečené mäso preložíme na tanier a prikryjeme alobalom. Vypečenú šťavu a upečenú zeleninu preložte do hlbšieho hrnca, všetko dobre rozmixujte ručným mixérom.
4. Vznikne hustá zeleninová kaša, do ktorej podľa potreby prilejte vodu alebo vývar. Zeleninovú omáčku zohrejte na strednom plameni a pridajte ku nej smotanu. Vyskúšajte, či nepotrebuje pridať viac soli a korenia. Omáčku povarte ďalšiu 1 minútu a odstavte z ohňa.
5. Upečené mäsko nakrájajte na plátky a podávajte so zemiakovou kašou, pripravenou omáčkou a šalátom.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: coolinarika.com