Prinášame vám jednoduchý a rýchly recept na jemné a nadýchané šišky! Sme si istí, že sa vám bude páčiť!
Potrebujeme:
- 400 ml vlažného mlieka
- 40 g čerstvého droždia
- 50 ml slnečnicového oleja
- 1 polievková lyžica kryštálového cukru
- 1 štipka soli
- 2 vajcia
- 700 g hladkej múky (+ 100 g na podsypanie pracovnej dosky)
Postup:
1. Mlieko nalejeme do hlbokej misy. Pridáme cukor a rozdrobené droždie a dobre premiešame metličkou.
2. Potom pridáme polovicu množstva múky a premiešame. Potom zapracujeme olej a vajcia.
3. Nakoniec pridáme zvyšnú múku a soľ. Vymiesime mäkké a homogénne cesto. Odložíme ho do tepla aby zdvojnásobilo svoj objem.
4. Vykysnuté cesto preložíme na pracovnú plochu posypanú asi 100 g múky a vyvaľkáme do strednej hrúbky.
5. Pomocou pohára vyrežeme z cesta kruhy. Prebytočné cesto, znova vymiesime , rozvaľkáme a vyrežeme ďalšie šišky.
6. Do malej panvice nalejeme väčšie množstvo oleja (šišky musia plávať v oleji). Zahrejeme ho a postupne vkladáme cesto a vysmážame ho z oboch strán dozlatista.
7. Hotové šišky vyberieme na tanier s papierovou servítkou a necháme odkvapkať prebytočný olej. Posypeme ich práškovým cukrom a potom už len vychutnávame!

Tip: Šišky sú vo vnútri duté, takže ich môžete naplniť džemom alebo čokoládovou nátierkou.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: retete-usoare.eu