Skvelé kysnuté cesto na jemné a nadýchané šišky!

Skvelé kysnuté cesto na jemné a nadýchané šišky
Skvelé kysnuté cesto na jemné a nadýchané šišky

Prinášame vám jednoduchý a rýchly recept na jemné a nadýchané šišky! Sme si istí, že sa vám bude páčiť!

Potrebujeme:

  • 400 ml vlažného mlieka
  • 40 g čerstvého droždia
  • 50 ml slnečnicového oleja
  • 1 polievková lyžica kryštálového cukru
  • 1 štipka soli
  • 2 vajcia
  • 700 g hladkej múky (+ 100 g na podsypanie pracovnej dosky)

Postup:

1. Mlieko nalejeme do hlbokej misy. Pridáme cukor a rozdrobené droždie a dobre premiešame metličkou.

2. Potom pridáme polovicu množstva múky a premiešame. Potom zapracujeme olej a vajcia.

3. Nakoniec pridáme zvyšnú múku a soľ. Vymiesime mäkké a homogénne cesto. Odložíme ho do tepla aby zdvojnásobilo svoj objem.

4. Vykysnuté cesto preložíme na pracovnú plochu posypanú asi 100 g múky a vyvaľkáme do strednej hrúbky.

5. Pomocou pohára vyrežeme z cesta kruhy. Prebytočné cesto, znova vymiesime , rozvaľkáme a vyrežeme ďalšie šišky.

6. Do malej panvice nalejeme väčšie množstvo oleja (šišky musia plávať v oleji). Zahrejeme ho a postupne vkladáme cesto a vysmážame ho z oboch strán dozlatista.

7. Hotové šišky vyberieme na tanier s papierovou servítkou a necháme odkvapkať prebytočný olej. Posypeme ich práškovým cukrom a potom už len vychutnávame!

Tip-pre-vas_1

Tip: Šišky sú vo vnútri duté, takže ich môžete naplniť džemom alebo čokoládovou nátierkou.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: retete-usoare.eu


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *