Dezert pripravený raz dva! Lahodné jablkové šišky, rýchle a veľmi jednoduché na prípravu. Zaslúžia si, aby ich vyskúšali všetci!
Potrebujeme:
- 1 jablko
- 350 g hladkej múky
- 250 g prírodného jogurtu
- 2 vajcia
- 3 lyžice cukru
- 2 lyžice slnečnicového oleja
- 10 g prášku do pečiva
- hrozienka podľa chuti
- štipka soli
- vanilkový cukor na obalenie
Postup:
1. Jablko ošúpeme, vyrežeme jadrinec a nakrájame na kocky.
2. V hlbokej miske vyšľaháme vajcia so soľou a cukrom dohladka. Potom pridáme olej.
3. Pridáme jogurt, hrozienka a nakrájané jablko. Poriadne premiešame.
4. Nakoniec preosejeme múku spolu s práškom do pečiva a vymiesime mäkké cesto.
5. Z cesta postupne vytvarujeme v dlaniach gule.

6. Zohrejte panvicu s dostatkom rastlinného oleja a šišky smažíme z oboch strán, kým pekne nezhnednú. Hotové vyberieme na tanier s papierovým obrúskom, aby sme odsali prebytočný tuk.
7. Ešte teplé šišky obalíme vo vanilkovom cukre a podávame!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: retete-usoare.eu